Inlämning
OBS! JUST NU RÅDER INLÄMNINGSSTOPP PÅ ALLT FÖRUTOM LEKSAKER


Vad gäller vid inlämning?


2019-10-22


Vi har höga kvalitetskrav och gallrar hårt. Vi kommer inte att godkänna sådant som inte uppfyller nedanstående kriterier:


Barnkläder, ungdomskläder och skor:

 • Kläderna ska vara nytvättade och vikta
 • I mycket bra skick, obetydligt använda, inga hål, fläckar eller tvättnoppor
 • Fria från djurhår (tänk på våra allergiker)
 • Skorna ska vara rengjorda, även på undersidan, och vara i mycket bra skick
 • Relativt nyinköpta och av välkända varumärken med storleksangivelse
 • Kläder och skor efter säsong. (Badkläder, regnställ och gummistövlar året om)
 • Max 1 pappers-/plastpåse per månad


Leksaker, barnböcker, inredning till barnrummet och babyartiklar:

 • Rengjorda och hela/fungerande
 • Inga leksaker eller böcker från snabbmatsrestauranger
 • Inga cyklar, barnvagnar eller bilbarnstolar
 • Inga begränsningar. Men om du vill lämna en större mängd eller något som är skrymmande vill vi att du hör av dig innan till oss info@lillakladkammaren.seInlämning


Första gången du lämnar in artiklar upprättas ett avtal och ett inlämnarkonto skapas. Legitimation krävs. Lämna gärna en mindre mängd första gången ni provar vår tjänst.Prissättning och försäljning


Butiken prissätter efter skick, märke och popularitet på andrahands-marknaden. Försäljningspriset är ca 1/3 av nypris. Vi förbehåller oss rätten att ändra priset under försäljningsperioden. Artiklar som vi ej väljer ut till försäljning skänks till välgörenhet eller återhämtas av inlämnaren enligt överenskommelse vid inlämnings-tillfället. Dina intjänade pengar kan du handla för i butiken eller hämta ut kontant mot uppvisande av legitimation. Inga utbetalningar på lördagar. Vissa artiklar lagerhålls och vi bestämmer när dessa ska hängas/ställas ut för att öka deras chans till försäljning. För att säkerställa att artiklarna får en rättvis chans är försäljningsperioden drygt 1 år. Därefter skänks osålda artiklar till välgörenhet.

 


Kommission – inlämnarens förtjänst


40%: Möbler.


30%: Kläder, skor och övriga artiklar som inte kräver någon åtgärd för att uppnå säljbart skick och där försäljningspriset i butiken sätts till högre än 20 kr.

Batteridrivna artiklar som lämnas in med fungerande batterier.


15%: Kläder, skor och övriga artiklar där vi behöver göra en mindre åtgärd för att de ska uppnå säljbart skick (tex torka av, rengöra, stryka, rensa kardborrar) och där försäljningspriset i butiken sätts till högre än 20 kr.

Batteridrivna artiklar som lämnas in utan fungerande batterier.


Ingen kommission: Artiklar där försäljningspriset i butiken sätts till 20 kr eller lägre, tex strumpor, strumpbyxor, dregglisar och klädesplagg med lågt nypris.